En liten uppdatering

Just nu ekar det tomt på bloggen. Det beror på att jag har en massa problem med både fysiska och psykiska krämpor. Jag har också höjt min depressionsmedicin till en riktig depressionsdos. Jag känner mig konstig. Är svag i hela kroppen men mest tycker jag att jag är svag i min högra sida. Har en massa problem med panikångest. Plötsligt blir jag svag i hela kroppen. Jag kan börja skaka och darra och svettas. Jag har med andra ord en massa skrämmande symptom. Allt vad man kan tänka sig.

Allt det här har lett till en extrem sömnbrist som jag desperat försöker åtgärda. Jag har tagit lugnande medicin och insomningstabletter en längre tid. Det är ju inte heller så bra. Flera av de där medicinerna har jag läst att kan leda till muskelsvaghet.

Just nu skulle jag inte orka med mera sjukdom, men inte kan jag annat än att uthärda. Hjälp får jag i alla fall från alla möjliga håll. Försöker att ta det lugnt men det är inte lätt just nu. Skriver mera när jag orkar igen.

Pernilla Bergman

Lungan i stormen är en sajt som erbjuder kamratstöd för kroniskt sjuka. Här hittar du inspirerande artiklar om hälsa, med stort fokus på hur det är att leva med en kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Jag vill förmedla att det är okej att vara sjuk! Ingen ska behöva skämmas för eller smyga med sitt psykiska eller fysiska illamående.

5 reaktioner till “En liten uppdatering

 • 20 september, 2017 kl. 20:48
  Permalink

  Kram och styrka!

  Svar
 • 22 september, 2017 kl. 08:53
  Permalink

  Hej Pernilla, jag hade också liknande svaghetsattacker när jag mådde som sämst. Jätteobehagliga. De kommer ju närsomhelst. Jag vågade till sist inte göra någonting utanför vårt hem. Klen tröst när du är mitt i det, men de försvinner när du psykiskt mår bättre. För mig var det antagligen depressionen (som jag tvärvägrade acceptera att jag hade) som sände ut signaler att jag inte orkar stå, gå, sitta upprätt.. och ångesten slog till direkt för jag hade ingen mental styrka att tänka rationellt. Nu är det 2 månader sedan jag senast hade en svaghetsattack, hoppas att dina också börjar komma allt mer sällan! Kram!

  Svar
  • 27 september, 2017 kl. 12:07
   Permalink

   tack för att du berättade det här! Det hjälper. Kram tillbaka!

   Svar
 • 27 september, 2017 kl. 09:28
  Permalink

  Tänker på dig! ❤

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.