Om du tycker att det är jobbigt och dyrt att handla allt ekologiskt så kan du börja med att byta ut några viktiga grönsaker och frukter som gör skillnad för både din hälsa och miljön. I USA har The Environmental Working Group mätt kemikalienivåerna i 53 olika frukter och grönsaker och tagit fram en lista med de som innehåller den högsta halten av kemikalier, som du alltid bör köpa ekologiska, samt de med lägst halt som du kan köpa oekologiska om du vill.

EWG är en ideell miljöforskningsorganisation baserad i Washington D.C som har som mål att ge människor möjlighet att leva ett hälsosammare liv i en hälsosammare miljö och uppmuntrar oss till att göra medvetna val.

Dirty Dozen & Clean Fifteen

Listan som kallas för Dirty Dozen and Clean Fifteen har funnits sedan 2004 och uppdateras varje år. Den är baserad på resultatet av mera än 35 2000 frukter och grönsaker. Att redan byta ut ett par av varorna du brukar handla oekologiskt till ekologiska kan göra stor skillnad för både din hälsa och miljön!
På listan över hårt besprutade frukter saknas Bananer och körsbärstomater som alltid lönar sig att köpa ekologiska. Listan gäller främst för importerade grönsaker och frukter.

 

Läs också  Detoxmyten och hysterin
Du kanske också gillar
Har du brist på idéer till julklappar? En tidningsprenumeration med premie är ett bra alternativ
Det här är därför en lista på några av de värsta sakerna som en kroniskt
Vi kroniskt sjuka får höra mycket galna saker från vår omgivning. I värsta fall kan
Har du länge gått och oroat dig för hälsan men inte kommit till skott med
Vad innebär det att acceptera sin sjukdom? Det är något som kroniskt sjuka funderar på
När man är kroniskt sjuk känner man sig ofta isolerad hemma. Att ha något vackert