Psykisk ohälsa


Psykisk ohälsa
Under de senaste åren har media fått antidepressiva läkemedel att framstå som verkningslösa tabletter. Man har påstått att placebo har lika god effekt. Nu slopar svenska forskare detta påstående och hänvisar till nya bättre genomförda studier. Det är väldigt beklagligt att folk har blivit rädda för dessa läkemedel. Folk som verkligen skulle behöva hjälp vågar inte ta emot den. Här berättar jag min egen historia och vad det är som gjort att jag varit skeptisk till antidepressiva läkemedel, och hur det påverkat mitt liv.

Artikel, Psykisk ohälsa
Genom tiderna har människan haft en massa teorier om vad depression egentligen är. Trots att vi har modern teknologi och skickliga forskare som kunnat konstatera att depression är en sjukdom, liksom astma och diabetes råder det ännu en hel del förutfattade meningar. Här kommer därför de vanligaste myterna om depression, tätt följda av fakta.

Artikel, Psykisk ohälsa
Det är vanligare att man uppmärksammar de psykiska symptomen på ångest, men visste du att kronisk ångest också kan ge fysiska symptom? Här är en lista på åtta fysiska symptom som kan vara tecken på att du lider av kronisk ångest.

Psykisk ohälsa
En av de allra lömskaste och mest svårupptäckta formerna av depression är den leende depressionen. De som lider av den här depressionen kan utåt verka hur glada som helst. De är ofta också själva helt omedvetna om sin depression.

Artikel, Psykisk ohälsa
Döm aldrig någon för hur de ser ut på utsidan. Anta inget. Leta inte efter bedragare, för sanningen är den att du inte kan veta hur dåligt någon mår på insidan! Här är 100 ansikten av psykisk ohälsa.

Artikel, Psykisk ohälsa
Här är 15 konkreta och praktiska tips för att ta dig ur ångestens klor när den griper tag om dig som värst!

Artikel, Psykisk ohälsa
Har du en vän som är deprimerad och du vet inte riktigt vad hen skulle uppskatta att få i julklapp. Här kommer en lista med några enkla saker som kan betyda väldigt mycket för en person som kämpar med någon form av psykisk ohälsa.

Artikel, Psykisk ohälsa
Råkade hitta till en intressant blogg, ”En psykiaters funderingar” heter den och drivs av Niklas. Han är som bloggnamnet säger

Artikel, Psykisk ohälsa
Många talar om att de är utbrända, lider av utmattningssyndrom eller utmattningsdepression. En del säger att de har gått in i väggen eller fått burnout. Är du vilse i denna diagnosdjungel? Lär dig vad som är vad i det här inlägget.

Artikel, Psykisk ohälsa
Sara Andersson och Victoria Nilsson driver podden Fallfrukt som handlar om psykisk ohälsa. De är själva sjukskrivna på grund av psykisk

Artikel, Psykisk ohälsa
Mäns depressioner är underdiagnostiserade eftersom deras depressionssymptom ofta skiljer sig från kvinnors. Här kan du läsa om hur du känner igen en nedstämd eller deprimerad man.

Artikel, Psykisk ohälsa
Jag lever sedan många år tillbaka med en kronisk sjukdom som orsakar lungblödningar. Sjukdomen som gör sig påmind varje dag är en utmaning att leva med och orsakar mig mycket ångest. Ovissheten som jag tvingas leva i både när det gäller hälsan och att få ekonomin att gå runt har lett till en konstant depression. Det här är min depressionshistoria.

Artikel, Psykisk ohälsa
Alldeles nyligen bloggade Sandra Jönsson som driver sajten Bättre hälsa om ett tema som jag själv hade tänkt ta upp.