Visa att du bryr dig – ställ kroniskt sjuka en fråga

Att närma sig en kroniskt sjuk människa är inte alltid lätt. Många vill få en bättre förståelse för hur det är att alltid vara sjuk. Många vill hjälpa, men vet inte hur.

Vi kroniskt sjuka önskar av hela vårt hjärta att friska människor med krafter att kämpa skulle hjälpa oss att göra oss hörda. Vi längtar efter empati och förståelse.

Vi känner oss ofta ensamma, små, osynliga och utanför. Därför tänkte jag komma med ett förslag på hur vi kunde närma oss varandra lite.

Friska frågar sjuka

Du som är frisk får ställa en anonym fråga, det kan vara precis vad som helst som du undrar över eller är nyfiken på. Sen svarar kroniskt sjuka anonymt på din fråga. Allt publiceras sedan i ett blogginlägg på Lungan i stormen.

Sjuka frågar friska

Sen tänkte jag att vi samtidigt också kan göra tvärt om. Sjuka får ställa frågor till friska. Vi funderar ju ofta på varför folk beter sig som dom beter sig eller kläcker ur sig märkliga kommentarer. Nu har du en chans att få ärliga svar på det du så länge funderat på. Jag sammanställer allt i ett anonymt blogginlägg.

Visa att du bryr dig

Skicka in din fråga här. Ingen fråga är för dum för att ställas.

10 Gillade du inlägget?

Pernilla Bergman

Lungan i stormen är en sajt som erbjuder kamratstöd för kroniskt sjuka. Här hittar du inspirerande artiklar om hälsa, med stort fokus på hur det är att leva med en kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Jag vill förmedla att det är okej att vara sjuk! Ingen ska behöva skämmas för eller smyga med sitt psykiska eller fysiska illamående.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.