Methotrexate – en medicin att både hata och älska

Methotrexate är verkligen en fantastisk medicin, men tyvärr kommer den med fantastiskt tråkiga biverkningar också. I det här videoinlägget berättar jag lite allmänt om medicinen, som från början bara användes för att behandla cancer. Den är med på WHOs lista över de mest essentiella, effektiva och säkra medicinerna som används idag.

Jag har själv använt methotrexate i ungefär sex år nu. Jag önskar att jag slapp den men tyvärr fortsätter bara mina lungproblem, så jag är beroende av medicinen fortfarande. Jag är tacksam för att medicinen finns. Utan den skulle jag inte klara mig, men biverkningarna skulle jag verkligen klara mig utan.

Titta på videon för att få veta mera om hur medicinen påverkat mig.

Tar du också methotrexate?

22 Gillade du inlägget?

Pernilla Bergman

Lungan i stormen är en sajt som erbjuder kamratstöd för kroniskt sjuka. Här hittar du inspirerande artiklar om hälsa, med stort fokus på hur det är att leva med en kronisk sjukdom och psykisk ohälsa. Jag vill förmedla att det är okej att vara sjuk! Ingen ska behöva skämmas för eller smyga med sitt psykiska eller fysiska illamående.

6 reaktioner till “Methotrexate – en medicin att både hata och älska

 • 25 maj, 2017 kl. 12:25
  Permalink

  Jo, jag har ätit Methotrexate…Trexan sen 2008. Började få magsår så nu har dom bytt till METOJECT som då är en spruta med samma innehåll. Går ju inte via magen .Jag har ledgångsreumatism

  Svar
 • 25 maj, 2017 kl. 12:29
  Permalink

  Tack Pernilla för alla inlägg,video m.m.Betyder mycket för mig att läsa,Kram om dig Anette

  Svar
 • 25 maj, 2017 kl. 18:00
  Permalink

  Absolut! Som psykiskt sjuk känner jag igen mej i mycket i din blogg. Även av mina psykmediciner har jag fått biverkningar illamående så jag spytt,viktuppgång,håravlossning och mycket mera.
  Din blogg behövs! Du är stark.

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.