*Inlägget innehåller annonslänkar*

Målarböcker för vuxna är en trend som har vuxit stadigt under de senaste åren, men det är egentligen inget nytt fenomen. De fanns redan på 1960-talet i USA men då med en lite annan prägel. Genom målarböckerna förlöjligade man kommunister och antikommunist, och kritiserade olika former av livsstilar. Till exempel gavs ”The hipster coloring book” ut 1962.

Det finns många som skrattar åt fenomenet och att det har blivit så populärt, men det finns många fördelar med att sätta sig ner och färglägga, både som barn och som vuxen.  Folk skapar sina egna mönster, delar bilder de färglagt på sociala medier som Facebook och Instagram och ger varandra feedback. De diskuterar om färgval och pennor och allt som hör färgläggning till. Det är en social aktivitet helt enkelt, samtidigt som den är kreativ och har en lugnande inverkan.

Kroniskt sjuka finner finner avslappning i målarböckerna

Många kroniskt sjuka berättar om hur färgläggning har varit till stor hjälp i svåra livssituationer. Att måla och färglägga kan vara ett sätt att koppla av och njuta av att få skapa någonting. Det är en aktivitet som man kan göra i en sjukhussäng till och med. Det krävs inte så mycket för att orka med, och det är dessutom ett utmärkt sätt att fördriva tiden när man är sjuk. Själv har jag färglagt mycket i den populära målarboken Den förtrollade skogen av Johanna Basford, som har sålt i över 6 miljoner exemplar i världen.

Läs också  Att resa som kroniskt sjuk

Samhället vi lever i idag är så stressigt att ett så enkelt nöje som färgläggning kan vara ett sätt att komma till ro och uppleva glädje som man kan känna igen från sin barndom.

Många finner ett lugn i att måla. Vi lever under så mycket stress och press, och att då få fokusera på något så enkelt som en målarbok skänker många en inre glädje som känns igen från när man var barn.

Tv-serier och filmer i målarboksformat är populärt

Målarböcker som bygger på tv-serier och filmer blir allt mer populära och det är inte dyra heller. Redan nu finns till exempel målarböcker med motiv från Star wars, Harry Potter och Sagan om ringen, The Walking Dead och många flera.

För dig som är intresserad av anatomi och fysiologi finns två väldigt populära målarböcker från vilka du lär dig om kroppens alla funktioner samtidigt som du målar. En sån hade jag tänkt beställa hem. Jag tycker det är mysigt att sitta i soffan med en kopp te och färglägga på hösten när det är ruskigt väder.

Målarböckerna är uppskattade presenter

Till exepmpel på Bokus kan du enkelt beställa hem en målarbok. De levererar också till Finland och de har ett stort utbud av målarböcker. Här har jag lagt ihop ett litet inspirationskollage med målarböcker jag själv tycker att är intressanta. Du kan beställa hem din egen genom att klicka på bilderna nedan.

Läs också  6 tröstande saker du kan säga till din kroniskt sjuka vän

 

 

 

Du kanske också gillar
Nu för tiden hör man ständigt om folk som påstår sig rena sina kroppar genom
Vi dricker energidrycker som aldrig för. Enligt en dansk undersökning framkom det att hela 42
Nu vill det stora företaget Vicks göra oss uppmärksamma på att det vandrar omkring en
Avföringstransplantationer har visat ha ett gott och långvarigt resultat vid behandling av svåra diarréer orsakade
I Australien har Baristol utvecklat ett nytt turbokaffe som innehåller 80 gånger mera koffein än
Jag läste precis att den finlandssvenska sportprofilen Kaj Kunnas har blivit vald till årets positivaste