Om du tycker att det är jobbigt och dyrt att handla allt ekologiskt så kan du börja med att byta ut några viktiga grönsaker och frukter som gör skillnad för både din hälsa och miljön. I USA har The Environmental Working Group mätt kemikalienivåerna i 53 olika frukter och grönsaker och tagit fram en lista med de som innehåller den högsta halten av kemikalier, som du alltid bör köpa ekologiska, samt de med lägst halt som du kan köpa oekologiska om du vill.

EWG är en ideell miljöforskningsorganisation baserad i Washington D.C som har som mål att ge människor möjlighet att leva ett hälsosammare liv i en hälsosammare miljö och uppmuntrar oss till att göra medvetna val.

Dirty Dozen & Clean Fifteen

Listan som kallas för Dirty Dozen and Clean Fifteen har funnits sedan 2004 och uppdateras varje år. Den är baserad på resultatet av mera än 35 2000 frukter och grönsaker. Att redan byta ut ett par av varorna du brukar handla oekologiskt till ekologiska kan göra stor skillnad för både din hälsa och miljön!
På listan över hårt besprutade frukter saknas Bananer och körsbärstomater som alltid lönar sig att köpa ekologiska. Listan gäller främst för importerade grönsaker och frukter.

 

Du kanske också gillar
Enligt studier har gosedjur hälsofördelar också när vi är vuxna. De får oss att känna
Efter lång tid av sjukdom hamnar man ofta in i ett ekorrhjul av svarta tankar.
Överläkaren Anna Bystedt blev utförsäkrad trots hennes svåra ryggsmärtor. Hon tvingades leva på sparpengar.
Det är lätt hänt att man som kroniskt sjuk glömmer att ta sina mediciner. Det
Dessa här är en lista med saker som många kroniskt sjuka kan känna igen sig
Hur ska man låta kroppen vila samtidigt som man ska se till att njuta av