Andreas Kuschel lever med en rad kroniska sjukdomar som bland annat lungemfysem, fibromyalgi och myofasciellt smärtsyndrom. Innan han fick sina sjukdomar drogs han också med psykisk ohälsa som långvarig depression och ångest. På sin blogg Kuschelblogger.se skriver han om den tuffa vardagen som småbarnspappa med alla dessa sjukdomar. Andreas familj består av fru och tre barn. Två av barnen är pojkar på två år och sju år, den tredje är en flicka på 12 år.

Startade en blogg

Bloggen startade Andreas i februari 2016 på frugans förslag. Hon tyckte att det kunde vara ett bra sätt för Andreas att bearbeta det han gått och fortfarande går igenom, istället för att ”tjata sönder” alla människor runt omkring honom. Hans familj har varit väldigt förstående och pratar gärna om sjukdomen, men i längden kan det bli lite jobbigt att höra samma visa upprepa sig varje dag, speciellt småbarn är känsliga för sjukdomsprat.

Därför tyckte Andreas också att en blogg med sjukdomstankar kunde vara den rätta lösningen för honom. Samtidigt kunde han slå flera flugor i en smäll och ge andra människor som är sjuka och friska att tips, råd och starta diskussioner om svåra ämnen som berör sjukdom.

Bloggar inte bara för de sjuka

Målet med Andreas blogg är att han ska kunna bearbeta sig själv, få bort vardagsgnället om värkar och smärta från familjelivet och att ge tips och råd till andra sjuka om de sjukdomar han själv lever med. Han skriver också om hur det är att tampas med myndigheter och läkare.

Läs också  De värsta råden vi med kroniska sjukdomar fått - del 2

Bloggen är inte bara till för de sjuka, utan också för fullt friska människor så att de ska få insikt i livet som en svårt sjuk familjefar. Andreas önskar inget mer än att få vara fullt frisk och kunna ägna sig fullt åt barnen, men kan tyvärr inte det eftersom sjukdomen sätter käppar i hjulen och tvingar honom till att leva ett begränsat liv.

Andreas är väldigt glad över den positiva feedbacken han fått av sina läsare. Han känner sitt stolt över att ha lyckats få läsare som verkligen bryr sig om honom och följer med bloggen regelbundet.

Drömmer om hälsa

I framtiden önskar han att han på något vis ska kunna acceptera det liv han lever idag som multisjuk, och att hitta en bra balans mellan sig själv och familjen. Han har ännu inte gett upp drömmarna om att bli fullt frisk igen, trots att han vet att det inte är realistiskt. Andreas har i alla fall inte trots hårda motgångar och svåra sjukdomar gett upp livsgnistan.

Själv tycker jag att Andreas gör ett fint jobb med sin blogg. Det är inte många män som bloggar om livet som kroniskt sjuka heller. Här har ni en som vågar! Lägg till Kuschelblogger.se på er läslista nu.

Läs också  Glöm inte bort de anhöriga
Du kanske också gillar
Sjukdomströttheten som kroniskt sjuka lider av kan vara lika jobbig som sjukdomen i sig. Läs
Många kroniskt sjuka är med om så mycket tråkiga erfarenheter att de börjar känna sig
Artros är en av våra vanligaste folksjukdomar. Den orsakar stort lidande hos den drabbade och
Att många kroniskt sjuka påverkas av årstidsbyten är ett känt fenomen. Det här är några
Det här är sju viktiga saker som borde förändras för att kroniskt sjuka skulle få
Enligt studier har gosedjur hälsofördelar också när vi är vuxna. De får oss att känna