Råkade hitta till en intressant blogg,En psykiaters funderingar” heter den och drivs av Niklas. Han är som bloggnamnet säger en psykiater, men också en helt vanlig sårbar människa som alla vi andra. På sin blogg berättar han att han i grunden är en nyfiken och kreativ person som alltid haft många järn i elden. Arbetsdagarna var fyllda med mottagning, möten, jour, handledning och så vidare och fritiden var minst lika fylld av trädgårdsarbete, matlagning och aktiviteter av olika slag.

Blev sittandes på sin stol i mottagningsrummet

En dag tog Niklas krafter slut. Han blev sittandes på sin stol i sitt mottagningsrum och kunde inte ta sig upp. Hans kropp och hans hjärna sade stopp, nu får det vara nog! Han blev utbränd och fick kort därefter börja på sin långa återhämtningsresa.

Idag är han ännu inte återställd, men han har valt att dela med sig av sina erfarenheter och tankar genom sin blogg. Genom bloggen kan han bearbeta sina tankar och reflektera över livet. Han skriver att det har varit en intressant upplevelse för honom att få distans till både arbetslivet och det övriga livet. Han själv har alltid varit den duktiga som arbetar hårt och kämpar mycket i vardagen. Nu får han uppleva en helt annorlunda sorts tillvaro som han generöst delar med sig av.

Läs också  10 saker som vana patienter gör

Hoppas att hans skriverier ska kunna vara till hjälp

Han är också viktig med att poängtera att hans blogg inte är till för att hjälpa enskilda människor som kontaktar honom. Han är ju trots allt sjukskriven och ännu väldigt skör, men han hoppas ändå att hans skriverier på något vis skall kunna vara till hjälp för någon.

Själv tycker jag att det är ett jättefint och modigt initiativ av honom att dela med sig av sina erfarenheter. Och det intressanta är ju att han själv har suttit på både läkarens och patientens stol och har tack vare det olika perspektiv på utbrändhet.

Att blogga om sina upplevelser kan hjälpa andra att märka och ta tag i sina problem

Jag började också blogga när jag mådde som sämst. Jag startade min blogg år 2011 på en kirurgisk avdelning där jag under nio månader blev tvungen att genomgå sju operationer. Det var då som jag fick min mystiska diagnos, autoimmun vaskulit av okänd art. Från att ha varit en blogg där jag försökte uppdatera vänner och bekanta om mitt läge och samtidigt ventilera mina egna tankar blev det med åren en blogg som jag försöker hjälpa andra med, genom att dela med mig av mina erfarenheter, tankar och förhållningssätt.

Läs också  Hjärndimman man lever i som kroniskt sjuk

På samma sätt tror jag att Niklas blogg kan hjälpa många andra som är utbrända eller är i riskzonen för att bli utbrända. Tack Niklas för ditt initiativ! Jag kommer definitivt att titta in!

Till Niklas blogg hittar du här.

Du kanske också gillar
Jag har under åren i många sammanhang stött på diverse hurtiga hejarop som är menade
Att oroa sig nu och då är normalt. Om man däremot under ett halvt år
Dystymi är ett depressionstillstånd som varar flera år och som ofta missas av sjukvården. Vid
Det fysiska måendet hänger starkt ihop med det psykiska måendet. Ibland mår vi dåligt så
Psykisk ohälsa är väldigt vanligt idag. Ändå är vi dåliga på att se när någon
Under de senaste åren har media fått antidepressiva läkemedel att framstå som verkningslösa tabletter. Man