Har du hört uttrycket ”Den som tycker om dig kommer att få dig att gråta”? Utforska sinnet skriver i en av sina alltid så tänkvärda artiklar om just denna missuppfattning. För det är faktiskt en missuppfattning trots att det självklart finns enstaka tillfällen då man bråkar och sårar varandra i stundens hetta, men det ska inte höra vardagen till. I det här inlägget avser jag både kärleksrelationer, familjerelationer och vänskapsrelationer.

En inrotad fras

Det finns många som lever med ovanstående uttryck som motto. Frasen är så inrotad att de tror att det ingår i alla typer av relationer att behöva utstå sårande och nedlåtande kommentarer och åsidosätta sina behov.  För att kunna må bra i vilken relation som helst behöver man omvärdera frasen, skriver Utforska sinnet.

En person som tycker om dig på riktigt vill göra dig glad. En person som älskar dig på riktigt vill inte se dig olycklig. Hen vill inte såra dig och göra dig illa. Någon som faktiskt älskar dig respekterar din integritet och din vilja och försöker inte styra och ställa i ditt liv.

Kärleken är inte fylld av ursäkter

Alla typer av relationer behöver näras för att de ska upprätthållas, växa och må bra. I en mogen och ansvarsfull relation tar man hänsyn till detta och strävar till att livnära relationen med kärlek och värme. En relation ska aldrig kännas tärande. Det ska aldrig kännas som om man gör uppoffringar på löpande band för att hålla en relation vid liv. Jag avser förstås uppoffringar som tär på det egna välmåendet.

Kärleken ska inte vara fylld av ursäkter eller försök att såra andra genom sina ord.  Relationer som regelbundet fylls av kränkningar och ursäkter är inte autentiska och oftast inte värda att klamra sig fast vid. De osar av falskhet.

Uppskattar dig för den du är

Någon som verkligen älskar dig är glad för din blotta existens. Hen är innerligt glad för att du är du och strävar alltid efter att få dig att känna dig lycklig. Hen erbjuder dig lycka och inte lidande och tårar.

Någon som faktiskt vill ditt bästa förstår också att din personliga utveckling är viktig. Hen låter dig gör det som gör dig lycklig och kräver inte att du ska ge upp saker som är viktiga för dig. Hen finns där för dig och stöttar dig genom svåra stunder och växer tillsammans med dig genom de tunga tiderna.

En person som älskar dig är genuint lycklig för din lycka. Hen kan sätta sitt ego åt sidan och fokusera på er relation. Hen kan älska dig utan att vara beroende. Bara osäkra personer suger ifrån dig din frihet och din integritet och fyller relationen med hot och sårande ord.

Sist och slutligen, en relation som livnärs och konstrueras så ofta som möjligt kommer att göra oss lyckliga, skriver Utforska sinnet. Jag håller med. En hälsosam kärlek ska inte vara blind.

 

Källa:

Utforska sinnet

Bild från Pixabay

 

 

 

Dela inlägget
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter