Här bjuder jag på nio tecken som tyder på att du kanske är mera introvert än vad du tror. Se efter hur många punkter som du känner att stämmer in på dig. Ju flera punkter som stämmer in på dig, desto mer sannolikt är det att du har en introvert personlighet.

Du behöver mycket egentid

1. Du tycker om att spendera tid för dig själv. När du får tillfälle att ta en paus kopplar du bäst av genom att sitta för dig själv och läsa, spela spel eller lyssna på musik. Du laddar dina batterier genom ensamma stunder.

2. Du kommer på de bästa idéerna när du är för dig själv. När du har tid för att tänka i lugn och ro kommer du fram med de bästa lösningarna på problem och de mest kreativa idéerna som du är allra stoltast över.

Gruppsammanhang är obehagliga

3. Du är den sista som markerar i ett gruppsammanhang. Extroverta, som du säkert minns från din skolgång är de som är först med att vilja sticka ut ur mängden i sociala sammanhang. Det är mer sannolikt att du är introvert om du nöjer dig med att luta dig tillbaka och låta andra stå i centrum. Du känner inget större behov av att synas och höras.

4. Folk frågar efter din åsikt. Introverta personer håller ofta sina åsikter och tankar för sig själva. Introverta är kända för att vara tänkare, och folk känner på sig att de har bra idéer som de inte delar. Därför är det vanligt att en introvert ofta blir tillfrågad om sin åsikt.

5. Du går omkring med hörlurar på offentliga platser. En introvert söker oftast inte efter mycket kontakt med andra människor, och speciellt inte med främlingar. Hörlurarna skyddar dig från att andra människor söker kontakt med dig.

Ogillar drama

6. Du föredrar att inte tala med upprörda personer. En teori är att många introverta är känsliga för att bli negativt bedömda av andra människor. Om du ser en person som är på dåligt humör undviker du därför ofta lång ögonkontakt.

7. Du får flera samtal och meddelanden än du skickar. Riktigt introverta personer är sällan de som kontaktar sina sociala cirklar. Om du har en stund över för dig själv vill du inte slösa bort den. Du vill inte fördriva tiden med att ringa ett samtal till någon.

Trivs med att arbeta ensam

8. Du gillar inte jobb där du måste vara social. En riktig introvert person undviker arbeten där man behöver vara social, så som försäljningsjobb eller andra jobb där man behöver fungera som representant för något.

9. Du undviker att småprata. För en introvert är det nästan omöjligt att föreställa sig att så och småprata med kassabiträdet eller i bankomatkön. Småprat känns ofta tillgjort och obehagligt för dig som är introvert.

Bild från Pixabay

Källa: Psychology Today

Dela inlägget
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter