Jag läste en artikel på Purpose Fairy om saker vi borde sluta med eller släppa taget om för att våra liv ska bli enklare och mer harmoniska. Det finns så mycket saker som vi hakar upp oss på och klamrar oss fast vid, till ingen nytta. Vi bara förhindrar oss själva från att må bra. Jag ska gå rakt på sak. Här kommer listan!

1. Ge upp behovet av att alltid ha rätt

Om du alltid har ett behov av att ha rätt eller få det sista ordet behöver du fråga dig om det faktiskt är värt det. Är det verkligen värt att riskera att gå miste om viktiga och värdefulla relationer bara för att du inte kan ge med dig? En person med ett stort ego brukar oftast sluta som en förlorare.

2. Sluta försöka kontrollera allt

Ge upp dina kontrollbehov när det gäller familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater och allt som händer runt omkring dig. Låt alla blommor blomma fritt och känn efter hur bra du mår när du släppt taget om dina kontrollbehov. Läs mitt inlägg om kontrollbehov här.

3. Sluta leva i det förgångna

Den som bara lever med glorifierade tankar om det förgångna glömmer bort att det enda vi har faktiskt är nuet. Det är ingen vits med att stäva till att allt alltid ska vara så som det alltid varit. Du kan inte styra över hur andra människor förändras. Alla utvecklas och går vidare. Om inte du kan släppa taget om det förgångna glömmer du att uppskatta det du har nu. Du kan inte se eller tänka klart om du är förblindad av tankar och känslor från det förgångna.

4. Våga släppa taget

Det här är en svår sak för många att förstå. En del håller ett krampaktigt tag om människorna i sitt liv. De är osäkra och alltid rädda för vad de kan förlora. Det är viktigt att förstå att kärlek och att hålla fast vid något/någon är två helt skilda saker. Att hålla fast vid någon drivs av rädsla och osäkerhet. Äkta kärlek är villkorslös. Det är att våga släppa taget om den man äskar eftersom man blir genuint lycklig av att den andra personen är lycklig. Kärlek och att hålla fast vid någon kan därför inte samexistera. Ju mera du försöker kedja fast och styra och ställa i någons liv, desto mindre kärlek kan finnas.

5. Sluta leva upp till andras förväntningar

Om du styrs av andras förväntningar lever du inte ditt eget liv. Människor som lever enligt vad andra tror att är bäst för dem och ständigt funderar på vad familj, vänner, bekanta och samhället ska tycka och tänka om dem lever ett väldigt oärligt och begränsat liv. De har glömt bort att lyssna på sin inre röst och lägger all sin energi på att leva upp till andras förväntningar. Det leder bara till att du förlorar kontrollen över ditt eget liv. Till slut vet du inte vem du är. Du har bara ett liv och det måste du värdesätta. Låt ingen annan styra och ställa i ditt liv. Följ din egen väg och ditt eget hjärta!

6. Lägg inte energi på att imponera på andra

Sluta lägga energi på att försöka vara någon som du inte är. Om du ständigt försöker fjäska och göra dig till inför andra gör du dig bara en björntjänst. Den dagen du inte orkar hålla upp fasaden kommer allt att rasa. Genom att vara ditt genuina du kommer du att attrahera människor till dig som uppskattar dig som den du är. Att låtsas vara någon som man egentligen inte är leder inte till riktiga och hållbara relationer.

7. Kämpa inte emot förändring

Se inte förändringar som något negativt. Se det istället som en möjlighet till utveckling. Osäkra människor kämpar emot förändring och ser det som något negativt. De är bara rädda för vad de kan förlora och ser inte möjligheterna till att något nytt kan födas ur en förändring. Det är inte realistiskt att förvänta sig att allt ska vara som det alltid har varit. Både människor och omständigheter förändras och att streta emot det föder bara olycka. Försök att istället lägga fokus på möjligheterna som en förändring kan medföra.

8. Sluta beskylla andra

Sluta beskylla andra för hur du känner dig. Det är inte upp till andra att ansvara för din lycka, så sluta med att ödsla energi på att beskylla andra för vad du känner eller inte känner och börja ta ansvar för ditt liv. Då kommer du att må mycket bättre.

9. Sluta kritisera andra

Varje människa kan inte vara likadan som man själv. Vi har alla olika värderingar och bakgrunder och känner inte lika inför allt. Att ständigt kritisera andra för att de skiljer sig från en själv är bara slöseri på tid och energi. Du har ändå inte makten att förändra någon annan än dig själv.

Källa:

15 Things You Should Give Up To Be Happy

Bild från Pixabay

 

 

Dela inlägget
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter