Har du länge gått och hyst djupare känslor för din bästa vän, men hållit inne med dem eftersom du varit osäker på om det är en bra idé att bli tillsammans? Då ska jag ge dig ett lugnande besked nu. Det har nämligen framkommit av en kanadensisk undersökning att de som gift sig med sin bästa vän mår dubbelt så bättre i sina förhållanden än övriga.

Började som vänner

Det här tycker jag är väldigt intressant eftersom mitt och min mans äktenskap föddes ur ett nära vänskapsförhållande. Vi lärde känna varandra genom en gemensam hobby. Jag hade länge drömt om att starta ett band som spelade moderna versioner av folkmusik, och när jag tog tag i drömmen anmälde sig min blivande man som frivillig basist. Det blev flera år av övningar, musikkomponering, resor, uppträdanden, fester, företagsmöten, intervjuer, filmkävllar, skivinbandningar med mera.

Med tiden upptäckte vi att vi hade mycket mera än bara musiken gemensamt. Vi var på samma plan när det gällde det mesta här i livet. Vi upptäckte att det var lätt att prata om precis vad som helst. Vår vänskap utvecklades och blev djupare längs med åren. Att spendera tid tillsammans med honom var och är fortfarande det bästa jag vet. Attraktionen fanns också där från början, vilket så klart också är en förutsättning för ett lyckligt förhållande.

Gör allt tillsammans

Nu för tiden gör vi allt tillsammans. Vi jobbar tillsammans, har samma hobbyer och fritidsintressen och spenderar största delen av dagarna tillsammans. Vi funderar aldrig på något schema för egen tid eller tid tillsammans. Allt bara flyter på naturligt. Vi är bästa vänner som kan prata om precis allt med varandra utan att det känns jobbigt och vi litar på varandra till 100 %. Vardagen blir aldrig tråkig när man kan ha så roligt tillsammans.

Att ha möjligheten att vara tillsammans så mycket är det absolut bästa tycker jag. Det finns inga särskilda minnesvärda dagar som bröllop, förlovning eller kalas. Ärligt talat har sådant inte betytt något speciellt alls för oss. Det överlägset bästa är vardagen och att ha roligt och njuta av varandras sällskap och det tycks aldrig gå att tröttna på.

Musiken förde oss samman.

7 anledningar till att bli tillsammans med din bästa vän

Därför vill jag dela med mig av följande anledningar till varför det kan vara en god idé att utveckla ett vänskapsförhållande till något mer, förutsatt att attraktionen finns där förstås.

1. Ni kan berätta allt för varandra

När det händer något bra, dåligt, chockerande eller roligt är den första person du vill berätta det för din bästa vän, eftersom hen förstår dig bättre än någon annan. Era konversationer kommer aldrig att bli ensidiga eftersom ni är genuint intresserade av vad den andra har att berätta. Att ha någon som alltid vill lyssna till dig och dina drömmar och kommer med goda råd och tröst när det behövs är något av det finaste man kan uppleva i ett förhållande.

2. Skratten tar aldrig slut

Bästa vänner har oftast samma humor och får varandra att skratta till och med i de svåraste stunderna. Ni kan skratta åt allt ifrån era dåliga insideskämt till knäppa tabbar som ni gjort. Eftersom ni är bästa vänner har ni också många gemensamma minnen att skratta åt. Tråkigt blir det sällan när man umgås med sin bästa vän.

3. Ni förstår varandra

Det behövs inte mer än ett kort utbyte av blickar från andra sidan av rummet för att ni ska förstå vad den andra tänker. Ni vet och kommer ihåg detaljer om varandra om allt ifrån favoritsmörgåspålägg, favoritserier på tv till obehagligaste barndomsminnet och äckligaste yoghurten. Ni avslutar varandras meningar och säger samma saker på samma gång till varandra, eftersom ni tänker så lika.

4. Ni känner er fullkomligt bekväma tillsammans

Din bästa vän älskar dig i dina bästa och värsta stunder. Ni kan alltid vara er själva i varandras sällskap. Ni klarar av att prata om de obekvämaste och svåraste sakerna utan problem. Ni är inte rädda att visa era innersta känslor för varandra. När den ena gråter tröstar den andra och hämtar näsdukar. Ni skäms aldrig för varandra, oavsett hur töntiga intressen ni än har. Vill den enda klä ut sig till trollkarl när ni ska ha Harry Potter-maraton tycker den andra bara att det är roligt och klär ut sig själv också.

5. Ni litar på varandra fullständigt

Det allra viktigaste i vilket förhållande som helst är att kunna lita på varandra fullständigt. Du känner din bästa vän bättre än någon annan. Du kan lita på att hen kommer att underhålla dig på tråkiga möten, älska dig för den du är, har ett genuint intresse av att förstå och känna dig bättre än någon annan på denna planet. Du kan lita på att din bästa vän alltid finns där för dig. Ni hjälper varandra att ta er igenom livets svåraste stunder, och ni litar på varandras omdöme. Du kan lita på att din bästa vän aldrig sviker. Tillsammans känner ni er alltid trygga.

6. Ni kommer aldrig att känna er ensamma

Ni tänker på varandra nästa 24 timmar om dygnet. Allt ni gör vill ni helst göra tillsammans. Det den ena inte hade möjlighet att vara med om uppdaterar den andra om. Det finns ingen du hellre umgås med än din bästa vän. Tillsammans hittar ni på en massa äventyr. Dagarna både börjar och slutar i varandras sällskap. Ni är inte ifrån varandra om det inte är absolut nödvändigt. Ni behöver inte göra märkvärdiga saker för att ha roligt eller njuta av varandras sällskap. En promenad tillsammans i tystnad kan vara precis lika givande som att gå på ett gemensamt favoritbands konsert. När ni är tillsammans känns allt rätt.

7. Ni har varit med om allt tillsammans

Ni har sett varandra när ni mått som värst och som bäst. Ni finns alltid där för varandra och lyfter upp varandra när det behövs. Den ena låter inte den andra ge upp när det känns som värst. Ni har gemensamma skelett i garderoben och ni känner varandra in i minsta detalj. Ni är varandras klippor som alltid finns där för att stöda och heja på varandra, och så kommer det fortsätta för resten av livet. Det tvekar ni aldrig på.

Den här artikeln är inspirerad av en artikel som först dök upp på Familyshare.com

Dela inlägget
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter